Casal Catalanotxec


El Casal Catalanotxec és una organització formada principalment per persones d’origen català residents sobretot a Praga, destinada al foment del suport i la complicitat mutus i al que surti. El Casal, per exemple, fa calçotades, facilita que la gent amb nens petits es trobi i impulsa aquesta Revista Kampa.

Legalment és una organització constituïda dins de l’ordenament txec i reconeguda per la Generalitat de Catalunya.

El Casal es constitueix el 2013 gràcies a un grup d’expatriats catalans de l’emigració més nova, sobretot gent formada que anava per la trentena. Integra també gent de més edat, amb més temps al país, i txecs que parlen català i espanyol, provinents sobretot dels estudis de llengües romàniques.

El Casal es crea per recollir de forma positiva una certa tensió entre dues tendències contradictòries, com són la prevenció davant el desconegut i la curiositat que la persona expatriada sent davant d’una altra persona expatriada, que (molt probablement) serà d’una altra ciutat, professió i edat, per tant algú que no hauria conegut a casa seva.

A fi i efecte de facilitar les coses es va crear una condició de membre del Casal que és simbòlica, amb una tarifa baixa, per tal de permetre l’organització posterior d’activitats sostenibles en elles mateixes segons l’interès de la gent realment interessada.

Si ets a Praga o Txèquia i no t’has posat en contacte, el Casal és tan “teu” i està tan obert al que aportis com si hi haguessis estat des del primer dia.

*La qüota anual per soci és de 300 corones txeques però si sou família per 200 corones més podeu afegir-hi la parella i els fills.